Mijn eigen poldermodel

Mijn eigen poldermodel

Noem het hyperfocus. Noem het tunnelvisie. Noem het volledig in de kramp. Het was even niet lekker. Ik had een stip op de horizon en daar moest en zou ik naartoe.

Op zich een mooie eigenschap zou je zeggen. En dat is het in feite ook. Zeker als ondernemer. Maar niet als je in dit proces in je hoofd schiet om controle over een bepaalde uitkomst te houden en je basis laat schieten. Wat ik dus deed.

Gelukkig merkte ik al snel op dat het niet lekker voelde. Ik voelde stress en druk. Het klopte niet. Dus deed ik een stap terug.

Dus hop…schoenen aan, camera mee en de polder in op zoek naar de Zwarte Stern die net vanuit Afrika weer is aangekomen in ons land (waar hij het overigens moeilijk heeft).Enkele van deze vogels hebben een geolocator, zodat hun gewoonten en routes gemonitord kunnen worden. Zo bleek één van de sternen maar liefst 20.000km te hebben gevlogen. Hij overwinterd namelijk in Angola. Voor de referentie: een stern is ca 23 cm en weegt 70 gram. Over doorzettingsvermogen gesproken!

Ik dwaal af…terug naar waar het om ging: ik haalde mezelf dus uit de situatie. Ging iets doen waarvan ik weet dat het me weer bij mij brengt en ik kon weer ademen. Voor mij is dat de polder in en vogelspotten.

En dan voel ik weer: het komt goed. Ik hoef jezelf geen gigantische druk op te leggen om een bepaald resultaat te behalen. Dat wat voor mij is komt. Precies zoals het goed is voor mij.

Dus als jij op dit moment voelt dat het niet klopt, laat dit dan het teken zijn voor je dat het anders kan. Ga iets doen wat je weer even terugbrengt bij jezelf. Gun jezelf die ruimte en kom weer in balans met jezelf. Dan volgt de rest vanzelf.

Geen reacties

Je reactie toevoegen