Ik doe niet meer mee

Ik doe niet meer mee

Ik doe niet meer mee • Nee, dit gaat niet om corona, maar dit gaat om continu mezelf tekort doen.

Ow je hebt het moeilijk? Dan zet ik mezelf wel aan de kant om je tegemoet te komen. Maakt niet uit dat dit nooit terug gedaan wordt. Jij bent in ieder geval blij.

Ow je wilt eigenlijk wat anders dan we afgesproken hadden? Dan gooi ik het toch om zodat het toch voor je past. Maakt niet uit dat het mij niet uitkomt. Jij bent in ieder geval geholpen.

Ow je hebt eigenlijk niet zoveel budget? Dan geef ik je toch korting? Maakt niet uit dat ik nu onder een normaal uurtarief zit. Jij hebt nu in ieder geval hulp.

Zo zag het altijd uit in alles wat ik deed. Altijd bond ik in om de ander tegemoet te komen en liet ik mijn eigen kernwaarden los. Er ging altijd water bij de wijn. Soms zoveel dat er eigenlijk alleen nog water was. En tot overmaat van ramp de ander ook nog alles opdronk.

Misschien herken je het wel. Maar zeg eens eerlijk: hoe fijn voelt je leven op die manier? Ben je echt blij met je business als je zo onderneemt? En hoever sta je ondertussen van jezelf af?

Het goede nieuws is dat het anders kan. Is het makkelijk? Nee. Is het het waard? JA!!!Een leven vanuit je eigen kern met een stabiele basis kan als je het werk ervoor doet. Met heel vaak vallen en nog vaker opstaan.

Totdat je beseft: ik ben het waard en ik doe ook niet meer mee. Ik zing voortaan mijn eigen lied,

📷: door mij

Geen reacties

Je reactie toevoegen