Jezelf serieus nemen

Jezelf serieus nemen

Jezelf serieus nemen • Vaak wordt gezegd dat je jezelf niet te serieus moet nemen. Maar wat nou als ik zeg dat dat het probleem niet is? Maar dat jij jezelf eigenlijk juist veel serieuzer moet gaan nemen.

Want wat zou jij doen als je jezelf eens echt serieus zou nemen? Zou je dan wel je prijs verhogen? Zou je dan wel dat ene product lanceren? Zou je dan wel zonder schaamte jezelf en jouw diensten verkopen?

Het probleem is juist vaak dat jij jezelf niet serieus neemt en voor vol aanziet. Want eerlijk….als jij jezelf serieus zou nemen, zou je allang die stappen hebben gezet die je wilt zetten. Dan verschuil je jezelf niet achter tig redenen die niet niks te maken hebben met de daadwerkelijke reden waarom je iets niet doet.

De echte reden dat je dingen niet doet, is namelijk simpelweg dat je jezelf niet serieus neemt. Je ziet jezelf nog steeds als een faler, kneus, sloeber en noem het maar op.

Trust me…been there done that.

Ik nam mijn waarde en wat ik te bieden had totaal niet serieus. Mijn uurprijs was veel te laag. Ik deed niets met mijn ideeën en klooide maar wat aan. Maakte dingen niet af en bleef mezelf verstoppen. Keer op keer saboteerde ik mezelf. Simpelweg doordat ik mezelf niet serieus nam. Pas toen ik dat ging doen, veranderden de dingen om me heen.

Dus ga jezelf serieus nemen en zien hoe verdomd veel je te bieden hebt. Je zit vol waardevolle schatten die je serieus mag, nee moet nemen!

Pas daarna komt het stukje ‘jezelf niet al te serieus nemen’. Want tijdens die serieuze stappen, moet er ook nog ruimte zijn om serieus te genieten en plezier te hebben in wat je doet. Alles in balans.

Wil jij een eerste stap nemen om serieus met jezelf en je business aan de slag te gaan? Doe dan donderdag 29 april mee met de gratis masterclass ‘Succesvol Spiritueel Ondernemen’ die ik samen met Jasper Kok van Gian Instituut geef.

Geen reacties

Je reactie toevoegen