Fladderen of focus?

Fladderen of focus?

Veel mensen waar ik mee werk, zijn fladderaars. Ze hebben mega veel super creatieve ideeën en gaan op hun gevoel. Een enorm mooie eigenschap. Echter ontbreekt het vaak aan iets dat heel nodig is om een plan daadwerkelijk te doen slagen: focus.

Gevolg? Er ontstaan zoveel ideeën dat het één groot zweverig fladderfestijn wordt. Het wordt chaos. De druk wordt te hoog. Zaken worden dus ook niet afgemaakt. En dan ligt er weer een waardevol project half af ergens te verstoffen.

Zo ging het bij mij zelf ook overigens. Want ik hou van fladderen. Stiekem doe ik niets liever dan fladderend door het leven gaan. Maar ik had op die manier al gauw 5 projecten tegelijk lopen. En hoeveel er toen afkwamen? Geen één.

Pas toen ik meer focus aanbracht, kwamen ze daadwerkelijk af. Focus is dan ook één van de belangrijkste dingen om te hebben als ondernemer. Want zonder focus kan je niet groeien. Wat overigens niet betekent dat ik niet meer fladder. Integendeel. Want dat creatieve fladderbrein brengt me ook de tofste ideeën. Alleen leg ik ze nu op de plank in plaats van direct in de actie komen voor ze allemaal tegelijk.

In de masterclass ‘Succesvol spiritueel ondernemen’ van donderdag 29 april gaan Jasper Kok (Gian Instituut) en ik het onder andere hebben over focus als pijler voor succesvol ondernemen. Ben jij er ook bij? We starten om 10.00 uur. Aanmelden kan hier: https://bit.ly/masterclass-succesvol-spiritueel-ondernemen

Geen reacties

Je reactie toevoegen