Het is jouw feestje en jij hangt de slingers op

Het is jouw feestje en jij hangt de slingers op

Onlangs was de eerste keer dat ik een challenge organiseerde. Wat ontzettend spannend, maar vooral heel leuk was. Een bijzondere ervaring waar ik veel moois heb mogen zien ontstaan. Vanuit die challenge mag ik ook iemand verder gaan begeleiden. Dat voelt echt als een eer.

Dat ging trouwens niet helemaal zoals ik het van te voren bedacht had. Want dat blijft toch soms nog een uitdaging soms om niet te luisteren naar mijn hoofd, maar me over te geven aan dat wat ik voelt en het leven me geeft.

Zo had ik heel leuk het complete Groei & Bloei traject bedacht waar álles in zat: coaching, volledig marketingplan maken en dan ook nog trainingen in hoe je dat uitvoert. Maar in gesprek met iemand die interesse had, kreeg ik al snel door dat het eigenlijk teveel was voor wat degene nodig had op dat moment.

In dat gesprek voelde ik ook echt dat wat zij nodig had maar een gedeelte was van wat ik bedacht had. En dat gaan we dus nu doen: dat deel wat zij nodig heeft en wat resoneert met haar en daardoor ook met mij. Het klopte volledig voor ons allebei en daarom kon ik haar direct helpen en kon zij gelijk stappen zetten. Zo mooi om te ervaren.

Je hoeft je niet te houden aan wat je hoofd bedenkt

Zo zie je maar dat je niet altijd vast hoeft te houden aan datgene je bedacht hebt. Je mag er mee spelen. Als iets voor jou goed voelt, dan is het goed. Het is jouw feestje en jij mag het versieren zoals jij wilt.

En het is heel verleidelijk om vast te houden aan je eigen raamwerk of dat wat je van andere gekregen hebt. Het is houvast en leidraad. Maar door vast te houden aan iets dat niet helemaal resoneert met je gevoel, sluit je jezelf af voor hetgeen dat kan ontstaan wanneer je loslaat. Ons hoofd kan op zo’n moment heel goed bedenken wat allemaal mis kan gaan, wat andere mensen erover denken of wat je kwijt kunt raken. Maar niet wat je allemaal kunt winnen ermee. En geloof me: je wint altijd als je naar jezelf luistert en voor jezelf gaat staan. Op elk vlak.

Vier jouw feestje

Dus vier jouw feestje. Kies jouw slingers. Nodig uit wie jij wilt. Want dat feestje is jouw leven en alleen van jou. Maak er wat moois van!

Liefs,Lisette

P.S. Mocht jij dus interesse hebben in begeleiding van mij, neem dan gerust contact op om te kijken wat voor jou past.

Geen reacties

Je reactie toevoegen