Wat we kunnen leren van de buizerd en kunnen toepassen in onze business

Wat we kunnen leren van de buizerd en kunnen toepassen in onze business

Er valt heel wat te leren van de dieren die in de opvang voorbij komen. Deze buizerd kwam binnen bij de Dierenopvang van het Centrum voor Dierenhulpverlening te Gouda. als een hoopje ellende. Geen kracht om op zijn poten te staan.

Wij mensen gaan meestal door als we ons zo voelen. We vinden dat we sterk moeten zijn en doorgaan. Bij dieren is dat anders. Er zit geen mind tussen die ons kan wijsmaken wat er allemaal zou moeten en hoe we ons ‘horen’ te gedragen. De buizerd gaf zich over. Hapje voor hapje werd hij gevoerd om op krachten te komen. Liet zijn buik masseren om de spijsvertering op gang te houden. Totdat hij voorzichtig kon fladderen. Daarna vertrouwde hij op de omgeving dat die veilig genoeg was om weer op zijn poten te komen en zijn vleugels te strekken.

Door die overgave en dat vertrouwen heeft hij weer leren vliegen en is het weer een gezonde sterke buizerd geworden die geniet van buiten zijn. Hoe anders zou ons leven zijn als wij dat wat meer zouden doen? Ons overgeven aan dat wat is en vertrouwen dat er hulp is om zo weer op onze pootjes terecht te komen. Dat is ware vrijheid.

Geen reacties

Je reactie toevoegen