Weet jij wat jouw marketing verhaal is of sta je nog in de overlevingsstand?

Weet jij wat jouw marketing verhaal is of sta je nog in de overlevingsstand?

Deze elk kwam ik tegen bij één van de waterpunten in de Grand Canyon. Samen met een groep anderen waren zij vanwege de enorme droogte dichterbij de gebieden gekomen waar veel mensen zijn. Ze hebben zelfs geleerd hoe ze zelf de waterpunten aan kunnen krijgen. Ze hebben geleerd hoe te overleven door hun natuurlijke gedrag aan te passen.

Wij als mens doen dit ook. We komen in een onveilige situatie en passen onszelf aan om te overleven. Heel slim en handig. Maar niet als je dit keer op keer blijft herhalen. Ook in situaties die niet daadwerkelijk onveilig zijn en jij jezelf dusdanig aanpast dat de aanpassing zelf onveilig wordt.

In het geval van de elk raken de dieren te gewend aan mensen en krijgen ze zo onbedoeld ook slecht voedsel binnen van mensen die denken hen te kunnen voeren.

Steeds verder van jezelf verwijderd

Voor ons als mens betekent het dat we gedrag als: wegcijferen, onzichtbaar worden, geen grenzen aangeven, niet meer luisteren naar ons eigen gevoel. De lijst is eindeloos. En je komt steeds verder van jezelf af te staan. Je leeft niet meer je eigen leven en zet jezelf in een kooitje.

Als je dat gedrag ook gaat toepassen op je bedrijf en je marketing (en dat gebeurt) gaan er op een gegeven moment toch dingen mis. Verkeerde klanten. Stagnerende of onstabiele omzet. Geen plezier meer in wat je doet.

Je marketing en business lijden daar ook onder

Je bent het verhaal aan het leven dat je jezelf ooit verteld hebt met alle aanpassingen. Niet het verhaal van wie jij werkelijk bent. In het Groei & Bloei traject ga je hiermee aan de slag. Welk verhaal wil jij echt vertellen? Ook leer je hoe je dit vertaalt in een marketing strategie die bij jou past. Zodat jou authentieke mooie zelf gezien wordt.

Tot slot leer je hoé je dat verhaal de wereld in brengt. Een unieke combinatie van coaching, strategie en praktische uitvoering. Naar binnen en naar buiten.

Wil je meer hierover weten? Hier vind je alles wat je wilt weten erover! https://www.tribusmedia.nl/marketing-coaching/
En stuur me gerust een berichtje als je toch nog vragen hebt!

Geen reacties

Je reactie toevoegen