Stoppen met rennen, starten met leven en genieten

Stoppen met rennen, starten met leven en genieten

Ik ben altijd een harde werker geweest en gaf overal altijd alles. Eigenlijk teveel. Die enorme daadkracht zorgde ervoor dat ik bergen kon verzetten. Ik stopte niet totdat het goed was. Zonder daarbij af en toe stil te staan om te voelen of het wel allemaal goed was voor mij. Of te genieten van waar ik mee bezig was.

Ik rende om niet te voelen. Ik rende om gezien te worden. Ik rende om goed genoeg te zijn. Ik rende en rende en rende maar door. En dat heeft me ver gebracht.

Goed zoals ik ben

Maar als ik iets heb geleerd de afgelopen tijd (onder andere door het project dat ik deed), is dat dat rennen niet meer nodig is. En dat het ook echt niet meer bij mij past. Ik heb een leven in balans gecreëerd voor mezelf. Een leven dat veilig genoeg voelt om niet te hoeven rennen. Waarin ik alles kan en mag voelen. Een leven waarin ik zie dat ik goed ben zoals ik ben.

En het grappige is dat nu het rennen niet meer nodig is, ik steeds meer gezien wordt. Juist om wie ik ben. Zo mocht ik voor het project o.a. werken met Myrna Goossen. Een topvrouw. Zij gaf me denk een super mooi compliment: “Ik zit nu al zo’n 30 jaar in het vak en jij staat in mijn top 3 redacteuren waar ik ooit mee gewerkt heb. Zo goed ben je in wat je doet.”

Leef en geniet

Ik zeg eerlijk dat ik daar even stil van ben geweest. Maar wat een boost om mee te nemen nu ik meer en meer ga creëren wat ik wil. Waar ik blij van word en hoe ik klanten wil bedienen. Niet meer in de beperkingen van een ander. Niet meer rennend om gezien te worden. Niet meer bang om niet goed genoeg te zijn. Gewoon goed zoals ik ben. En dat is meer dan genoeg. En geloof me als ik zeg: jij ook! Stop met rennen, stop met pleasen, stop met vluchten. Leef, geniet en doe je ding zoals jij het wilt.

Geen reacties

Je reactie toevoegen