Marketing is uit je comfortzone gaan

Marketing is uit je comfortzone gaan

Eén van de meest voorkomende opmerkingen die ik krijg als ik iets voorstel aan mijn klanten, is dat ze iets liever niet doen. Heel soms is het omdat het echt niet bij hen past, maar meestal ligt er angst achter (ook verpakt als het past niet bij mij of een ander excuus. Tijd, geld, techniek etc etc).

Dit is angst om zichzelf te laten zien. Want jezelf laten zien hoe je echt bent, is eng. Het maakt kwetsbaar. Ik snap het. Want eerlijk: ik heb er zelf ook last van. Maar ik weet ondertussen ook dat als je jezelf niet laat zien, je daar uiteindelijk ook de prijs voor betaalt. Je blijft in het cirkeltje doordraaien in plaats van dat je verder groeit. Je zet jezelf gevangen als je niet naar buiten gaat.

Dat is geen leven. Dat is overleven. Je schiet er dus niet mee op. En als je dan toch angst moet voelen, voel het dan terwijl je steeds verder uit je comfortzone gaat in plaats van dat je stil staat. Heb je er tenminste nog wat aan.

Geen reacties

Je reactie toevoegen