Over geluk vinden…

Over geluk vinden…

Om mezelf en mijn eigen weg te vinden, heb ik veel hulp gehad van mijn coaches Inge en Louis van Spiritueel Centrum “De Bron van Licht”. Zij helpen mij om mezelf te ontdekken en bewust te worden van wie ik ben in alle facetten.

Vandaag had ik weer een sessie bij hen en ging het over de sleutels tot geluk. En het toeval wil (ik weet…het is geen toeval) dat het deze week 7 jaar geleden is dat ik bewust de keuze heb gemaakt om mijn eigen geluk te vinden. Ik ging weg bij mijn partner en moest helemaal opnieuw beginnen.

Onderweg naar huis vandaag besefte ik me hoe ontzettend gezegend ik ben dat ik die sleutels heb mogen vinden in die 7 jaren. En van hoever ik ben gekomen. De persoon van toen ben ik allang niet meer. Sterker nog: ik herken haar niet eens meer. Mijn leven is zo leuk en rijk nu. Ik hou weer van het leven. Van mijn leven. Dus ja: ik heb geluk gevonden. En dat is mijn creatie. Zo krachtig kan een keuze dus zijn.

Mijn sleutels naar geluk

Nu vraag je je misschien af wat voor mij die sleutels dan zijn. Bij deze:

1. De sleutel van bewustzijn maakte mij duidelijk dat geluk zit in het volledig één zijn met mezelf. Dat alles er mag zijn en samenwerkt met elkaar. Ik ben wie ik ben.

2. De sleutel van verantwoordelijkheid maakte mij duidelijk dat geluk zit in de vrijheid die ontstaat als je verantwoording neemt over jezelf en je leven. Dan bepaal je namelijk zelf de koers.

3. De sleutel van vermogen dat liefhebben maakte mij duidelijk dat geluk zit in kwetsbaarheid naar mezelf en naar anderen. Zonder die kwetsbaarheid zijn er geen relaties. En zonder relaties is er geen geluk. Mijn leven is met relaties veel voller, mooier en rijker. Er is meer plezier. Geluk zit ook in de mensen om me heen.

4. De sleutel van mijn innerlijke stem maakte mij duidelijk dat geluk is, weten dat ik geholpen en gedragen word door mezelf (mijn ziel) en door boven. Mijn innerlijke stem is mijn kompas en brengt me waar ik zijn moet. Dat weten en erop durven vertrouwen is geluk.

5. De sleutel van loslaten, maakte mij duidelijk dat geluk betekent dat ik mag kiezen voor mezelf en wat voor mij goed is. Geluk is kiezen voor het licht.

En met deze mooie basis kan het alleen nog maar nog mooier worden.

Geen reacties

Je reactie toevoegen