De Beloning van Angst Overwinnen

De Beloning van Angst Overwinnen

Mijn persoonlijke motto is een quote van Kyle Cease: “When your awareness is bigger than your fear you win life”. En hoe waar is dit gegeven. Vorig jaar begon ik mijn jaar met twee enorm grote stappen: ik besloot om mijn eigen onderneming te gaan opzetten. En ik besloot mijn verhaal over seksueel misbruik openbaar te delen.

Ik begon vorig jaar met hier en daar een opdracht naast mijn fulltime baan. Begin augustus kon ik mijn uren in loondienst halveren, omdat ik een paar vaste opdrachtgevers had. Begin oktober ging ik volledig zelfstandig en de zaken lopen goed. Ik koos om niet te blijven hangen in mijn angst en in alle dingen die mis konden gaan. Ik besloot om te vertrouwen op mijn eigen intuïtie en mijn eigen kunnen. Nu een jaar later verkeer ik daardoor in de luxe positie dat ik nee kan zeggen tegen nieuwe opdrachten, omdat ik het niet meer alleen aan kan. Uitbreiden is daarom een reële mogelijkheid die ik overweeg.

Jubileum

Toen ik mijn verhaal deelde, kreeg ik tientallen zo niet honderden reacties. Mensen die mij een hart onder de riem staken, mensen die mijn pijn zagen. Voor het eerst in mijn leven liet ik toe dat mensen mijn verhaal en gevoel écht hoorden en zagen. Ik koos ervoor om mezelf kwetsbaar op te stellen, zodat ik kon helen. Hierdoor werd het voor mij mogelijk om mensen weer toe te laten waardoor ik nu heel veel liefdevolle mensen om me heen mag hebben.

Vorige week was voor beiden een jaar geleden. Toen ik mijn blog nogmaals las, dacht terug aan de angst die door mijn lijf gierde op dat moment. Het leek wel een leven geleden ondertussen. Toen zag ik pas hoe ver ik gekomen ben vanaf dat moment op alle vlakken.

Angsten overwinnen

Hoewel beiden besluiten ogenschijnlijk niks met elkaar gemeen hebben, hebben ze één ding met elkaar gemeen: angst overwinnen. En door die angst te overwinnen heb ik een basis voor mezelf kunnen creëren. Een basis op emotioneel, spiritueel, mentaal, fysiek en financieel vlak. Ik heb oprecht een heel rijk leven: ik ben blij met wie ik ben, ik heb lieve vrienden en familie die ik met mijn leven vertrouw, ouders die van me houden, een kind dat gelukkig is, een lekker lopende onderneming, een leuk huis en alles wat ik nodig heb. Ik kies niet meer voor de basis die ik altijd gekend heb, maar voor de basis die ik wil. En mijn basis is stabiel op alle fronten. Oké eerlijkheidshalve niet op relationeel gebied, want mannen in combinatie met vertrouwen is toch nog een lastig thema en dan schieten al mijn patronen en angsten als paddenstoelen uit de grond. Work in progress laten we maar zeggen.

Elk moment een eigen keuze

Mijn punt is in ieder geval dit: angst kan een oncontroleerbaar monster zijn dat je levend opvreet en je daardoor belet om het leven te leiden dat jij graag wilt. Maar je kunt er ook voor kiezen om die angsten niet langer te laten regeren. Jij bent de baas over je emoties en je gedachten en de acties die je daarop baseert. Jij mag kiezen elk moment weer! Door trouw te blijven aan wie je werkelijk bent en niet alleen maar aan angst over te geven, krijgt je leven de inhoud die jij wilt. Dus vraag jezelf eens af: wat kan ik nu op dit moment doen voor mezelf om meer geluk te ervaren en doe het gewoon! Take the leap en laat je niet weerhouden door het ‘Ja maar…’ stemmetje in je hoofd. Want het is echt waar: “Everything you want is on the other side of fear”.

 

Geen reacties

Je reactie toevoegen